Højreklik på et ikon på proceslinjen eller i Start-menuen (eller hold musen over det, afhængigt af din Windows-version), og du vil se en Jump List: senest eller ofte brugte elementer for det pågældende program, sammen med alt, der er fastgjort, eller eventuelle brugerdefinerede genveje, programmet selv definerer, som "Nyt vindue" eller "Nyt dokument".
Disse data er gemt i to skjulte mapper pr. bruger:
PrivaZer genkender Jump Lists pr. program, dusinvis af specifikke programmer ved navn, browsere, medieafspillere, kontorpakker, hjælpeprogrammer, samt en samlekategori for alt andet, og denne liste holdes opdateret, når nye programmer genkendes.
Jump Lists afslører dine seneste filer opdelt efter, præcis hvilket program der åbnede dem, hvilket kan være mere organiseret og letlæseligt end en generel historikliste. De er også usædvanligt lette at falde over: ingen Registreringseditor, ingen søgning i skjulte mapper, blot et højreklik på et ikon, som nogen allerede ser på din proceslinje hver dag.
Ja. PrivaZer behandler begge skjulte mapper, pr. program, og fjerner de senest/ofte brugte (MRU) poster, de filer og mapper, Windows selv har tilføjet, mens du brugte hvert program. Filer, du bevidst har fastgjort, og eventuelle programdefinerede opgaver, forbliver uændrede. I stedet for blot at slette de tidsstempler, der er knyttet til de fjernede poster, blander PrivaZer dem tilfældigt, et ekstra lag, der forhindrer eventuelle restdata i at være nyttige til at opbygge en nøjagtig tidslinje.
I stedet for blot at slette de tidsstempelværdier, der er knyttet til Jump List-poster, gør PrivaZer dem tilfældige. Det er en ekstra forholdsregel: selv hvis et fragment af data på et tidspunkt skulle blive gendannet, forhindrer de blandede datoer, at det kan bruges til at rekonstruere en nøjagtig tidslinje for, hvad der skete hvornår.
Ja. At rydde dem påvirker ikke dine filer, dine installerede programmer eller systemets stabilitet. Den eneste synlige effekt er, at et højreklik på et ikon på proceslinjen viser færre eller ingen seneste elementer, indtil du bruger programmet igen, mens alt, du har fastgjort, eller eventuelle programdefinerede opgaver, forbliver uændrede.
Ja, den næste fil du åbner i det pågældende program, bliver straks tilføjet igen til dets Jump List. Det er forventet, løbende adfærd for en bekvemmelighedsfunktion. Kør PrivaZer jævnligt for at holde den kort.